Dropbox, Vimeo of Youtube

Dropbox & (online) sharen

Dropbox, Vimeo of Youtube

Dropbox, Vimeo of Youtube

Ik maakte gebruik van een aantal diensten; YouTube voor populaire filmpjes, Vimeo voor mijn “videoproducties” en Scribd voor mijn documenten. Al deze diensten gaven me handige trucs om media in mijn blog te laten zien. Nu wordt het steeds lastiger of vervelender om documenten naar deze diensten te uploaden. Scribd zat bijvoorbeeld met ouderwetse Flash-code in mijn site verweven. En Vimeo wijst films snel af wegens copyright claims. Daar wilde ik vanaf. Ik zag dat Dropbox tegenwoordig 1Tb aanbiedt voor betalende klanten en dat je vanuit Dropbox ook bestanden kan ‘embedden’ (insluiten) in je website

Video embedden vanuit Dropbox

Lees meer

Aantal GoPro modellen explodeert

Help, er is nog een GoPro model er bij. Op de website kondigen ze net een model aan die ergens tussen de top-reeks en het instapmodel zit. Snappen wij het nog? Als simpele gebruikers van die apparaten? Welke moet je hebben?

Op het moment van schrijven zijn er vijf modellen onder te verdelen in drie segmenten;

Segment: Instapmodel

naam kenmerken mijn mening kost
HERO 1080p30 & 720p60 video, 5MP foto’s, tot 5 fps, SuperView™, Auto Low Light en waterdicht tot 40m > meer Instap model, maakt al mooie filmpjes, vooral gericht op filmen met voldoende licht. Doordat je niet de accu’s kan verwisselen kan je niet de hele dag door filmen. Toch voor de prijs een leuke camera die ook nog eens goed waterdicht is. Met minder grote resolutie (720p) kan je goed slowmotion filmen.
De camera is niet uit zijn case te halen.
€139.99

Lees meer

GoPro op de auto

“You miss 100% of the shots you don’t take.”

Straks gaan we de Ramble Rally meerijden en wil ik een leuk filmpje maken met de GoPro. Maar steeds dezelfde beelden kunnen wat saai worden, vervelend zelfs om naar te kijken. Dus je kunt de lokatie van de GoPro wat afwisselen om zo een afwisselend filmpje te maken. Hieronder wat tips die ik heb verzameld.

wielUit de hand

Wat tips

  • Houd de camera minimaal 10 seconden vast terwijl je filmt. En als je een bepaald moment filmt zorg dat je dan minimaal drie seconden van te voren al aan het filmen bent.

Lokatie op de auto

voorwiel Lees meer

SleephopperzuigerRainbow by Nesse200 at nl.wikipedia.

Alleen wat zand toevoegen

Zandsuppletie.

Zandsuppletie is het proces waarbij sediment, dat meestal uit zand bestaat, opgespoten wordt om bestaande stranden te verbreden of nieuwe aan te leggen of om de gehele kust (ook onder water) van extra zand te voorzien.

Ik heb op de Noordzee gedoken en er is daar veel zand. Dus ik snap dat men uit de diepte zand opzuigt om zo bredere stranden te krijgen of de kust te versterken. Toch heb ik over een zandplaat gedoken in de nacht en toen bleek het zand vol leven. Ik heb wel wat gewetensbezwaren dat onze veiligheid ten koste gaat van zoveel onderwaterleven. De zandsuppletie van de Hondsbossche zeewering heeft ook een scheepswrak onder het zand bedolven, daar heb ik ook nog wel een mening over; Belang van wrakken in de NZ. Maar goed, verder is het wel knap wat er is gedaan.

Menno Jonk heeft een aantal prachtige filmpjes gemaakt die via de Flessenpost uit Bergen zijn gepost. Hieronder een overzicht, bedankt, mam, voor de tip.

Lees meer

Charlie Chaplin en andere quotes

Ik zag op mijn tijd-lijn van Facebook een berichtje van Michael, hij post regelmatig interessante en soms prikkelende dingen. Nu ook de speech van Charlie Chaplin die hij gaf als dictator in de “The Great Dictator”. Het is een mooi filmpje met teksten die oproepen om ons wakker te schudden. Dat gebeurt wel vaker in films, jammer dat het niet werkt en we na de film ons weer tot de waan van de dag wenden.

Charlie Chaplin in The great dictator
Het filmpje zelf is wat gedramatiseerd met muziek van Hans Zimmer er onder en allerlei beelden van de wereld. Ik heb de originele speech er bij gepakt omdat ik hem al sterk van zichzelf vond. Hieronder kan je hem zien, het was de eerste film waarin Charlie Chaplin spraak gebruikte.

En hieronder de tekst:
Lees meer

GoPro tips

GoPro Hero3 Black

GoPro Hero3 Black

Check ook mijn overzicht van GoPro modellen op het moment van schrijven (2 juni 2015)

Intussen heb ik al wat filmpjes gemaakt met de GoPro en redelijk wat foutjes gemaakt en ontdekkingen gedaan. Dat wil ik natuurlijk graag met jullie delen 🙂 Hieronder deel ik wat tips waar ik veel aan heb gehad of door schade en schande achter ben gekomen.

Doe er wat mee na het filmen!
Misschien is dit wel dè belangrijkste. Het filmen zelf is makkelijk en gaat bijna vanzelf. Natuurlijk moet je de camera goed plaatsen, maar veel mensen filmen uren en vergeten dat ze er daarna ook nog iets mee moeten. Dat kost een hoop meer tijd dan het filmen zelf. Niets is saaier dan een filmpje dat zonder enige bewerking op YouTube is geplaatst. Nog erger zijn mensen die heel druk in de weer zijn met camera’s, maar je ziet nooit het resultaat. Why bother?

Lees meer

The man from Earth

the Man from EarthLaatst kwam ik er achter dat ik van films houd wat niet persé vol met actie zit. Eerder schreef ik er al over dat onze nieuwe generatie liever snelle en lege films ziet. Laatst zag ik weer een hele goede film dat alleen bestaat uit een dialoog tussen een aantal professoren. Interessant! En een aanrader. Iemand had de film op Vimeo gezet voor als je hem niet kan/wilt downloaden: https://vimeo.com/62926833, helaas niet meer beschikbaar.

Een samenvatting van IMDB:

An impromptu goodbye party for Professor John Oldman becomes a mysterious interrogation after the retiring scholar reveals to his colleagues he never ages and has walked the earth for 14,000 years.

Het is trouwens geschreven door Jerome Bixby die meerdere Star Trek afleveringen en boeken heeft geschreven. Het is wel grappig hoe een aantal gelovigen door een insteek over Jezus en het Christendom meteen in de verdediging schieten hier en hier. ik vind de manier waarop de vrouw reageert die haar geloof ineen ziet storten wel heel typerend.

Zo zie je maar dat je een goede film kan maken wat een heleboel los maakt met een decor van een woonkamer, 2 Panasonic DVX100 camcorders en een goed verhaal van een befaamde sci-fi schrijver.

Sterven op de Camino

Kruis in de PyreneeenHet kan blijkbaar gebeuren… Er is een film gemaakt door Emilio Estevez waarin zijn vader Martin Sheen een hoofdrol speelt. Deze film wekte mijn interesse in de Camino de Santiago zoals ik al eerder schreef. In de film overlijdt een zoon in de Pyreneeën en zijn vader besluit uiteindelijk de Camino te lopen. Later las ik dat dit in het echt ook is gebeurd, hoewel het iets anders liep.

Op het CaminodeSantiago.me forum beschrijft een vrouw dat ze in Trabadelo een Nederlands echtpaar trof in een bar. Ze vertelden hoe hun zoon vanuit Amsterdam vertrok en na 3000 kilometer in de Pyreneeën door een sneeuwstorm getroffen werd. Hij probeerde nog terug te gaan naar de laatste halte voor de bergen, St. Jean Pied de Port, maar overlijdt uiteindelijk in de sneeuw door onderkoeling. Nadat de familie de dood geaccepteerd heeft besluit de vader vanuit St. Jean de Camino uit te lopen in nagedachtenis van hun zoon terwijl zijn vrouw het traject met de auto aflegt. De laatste etappe komen er nog meer familieleden en lopen ze gezamenlijk de Camino de Santiago uit.

Lees meer

Een avondje IDFA

IDFA logoIDFA? Jazeker IDFA,
oftewel International Documentary Festival Amsterdam.
Roy kwam met het goede  idee om een avondje “Docs around the clock” te gaan doen met nog een groepje van de Bootcampclub en dan voornamelijk de “Mudmatties”. Voor 47,50 word je van 21:00 tot 9:00 getrakteerd op een selectie uit de tien beste films van het festival. We hadden afgelopen vrijdag zeven films waarvan ik er vier heb gezien, alle vier lieten ze een onuitwisbare indruk achter.

I am breathing
Een man met Motor Neurone Disease, dit is een ziekte waarbij hij begon met een voet dat niet meewerkte en eindigde met een lichaam waar geen spier aangestuurd kan worden. We ontmoeten hem als hij helemaal verlamd is op zijn gezicht na. De documentaire vertelt zijn verhaal en legt de ziekte uit. Bizar hoe iemand het op z’n 33e de symptomen krijgt en met 35 overlijd. Een heftig begin van de avond.

In de film zie je dat hij blog bij houd. Deze vind je hier: Plattitude Blog (helaas verwijderd)

Rafea: Solar Mama
Lees meer

Huis inrichten: video & audio

Marantz cassettedeckIk ben wel een beetje een nerd denk ik. Als ik nadenk over mijn huis inrichten dan denk ik al snel in de richting van de gadgets. Het is ook leuk om daar over te fantaseren. Ik ga even een verhaal bij elkaar zetten waar ik geen rekening met geld houd.

Dus ik beschrijf even de droomsituatie en bekijk later wel of het haalbaar is 😛 Mocht er trouwens iets beters en mooiers bestaan dan hoop ik dat jullie me aanvullen in de comments.

Lees meer