Het begin is moeilijk

Ik heb niet door hoe het begin moeilijk was, na wat ervaring. Ik blik eens terug naar het begin met duiken, motorrijden en lesgeven; het begin is moeilijk

in de helm inbouwen

Praten op de motor

Communicatie op de motor

Communicatie op de motor

Ineens heb ik een vriendin die ook motor rijdt en dan is het handig als je wat dingen afspreekt om te communiceren. Handgebaren, op elkaar wachten en domweg niet te hard rijden zijn van die handige afspraken. Nog handiger is om een communicatie-set te hebben en normaal met elkaar te kunnen praten. Op internet zijn sporadisch wel wat artikelen hierover te vinden. Heel bekend is de Scala Rider lijn van Cardo Systems en die maakt al jaren communicatiesets die eenvoudig aan elkaar te koppelen zijn. Er zijn zelfs helmen die speciale inbouwsets voor ze leveren.

Ik had iets tegen de sets:

  1. Ze hangen aan de buitenkant van je helm als een flinke puist
  2. Je kan alleen met andere Scala Riders communiceren

Lees meer

mistig

Gemeente Amsterdam rit 2015

Ik zou met Application Services van Gemeente Amsterdam een rondje rijden. Helaas lukte dat niet, maar ik heb wel de route ontvangen die ze zouden rijden door Noord-Holland heen. Hier vind je het bestand.

mistig

Zaanse Schans omgeving overzicht

Univé rondrit Zaanse Schans 2015

Univé rondrit, rondje Zaanse Schans 2015

Martijn kwam met een route aan die erg interessant is/lijkt. Je rijdt een rondje door de Zaanse Schans.Je vindt de track hier: Download GPX file.

Een beeld:

Zaanse Schans omgeving overzicht

Zaanse Schans omgeving overzicht

Begrip voor links-rijders

linksrijdendIk dacht niet dat ik het ooit zou gaan zeggen, maar ik snap mensen wel die links rijden.  Ja, het is behoorlijk controversieel en op z’n minst een onpopulaire uitspraak. Maar men heeft op heel veel plekken de links-rijder gecreëerd.

Eerst de frustratie
Ik rijd nu al aardig wat jaartjes op de motor en in de auto rond en ik heb aardig wat woon-werk-verkeer kilometers onder me door laten schieten. En ik heb mij ook groen en geel geërgerd aan mensen die standaard aan de linker vangrail zitten vast geplakt waardoor je ze, wettelijk gezien, niet in kunt halen. Nou zou het kunnen dat ik het dan niet zo nauw neem met rechts inhalen, maar dat hoor je me niet hier op internet bekennen. Frustrerend is het vooral op de A9 waar dit beeld meer gewoonte dan uitzondering is:

de rechterbaan Lees meer

Westfriese omringdijk koloniseren 2014

Rondrit Bus-forum 2014

Ik organiseer elk jaar een rondrit met het bus-forum. Dit is de route die we reden in 2014. Het gaat mooi door de polder van Westfriesland waarvan Hoorn en het IJsselmeer wel twee hoogtepunten waren. Ik denk dat het voor de motor ook een mooi rondje zou zijn. De track kan je hier downloaden.

DSCN6977

Zie de motorrijder

VoorrangEnige tijd geleden overleed een bekend persoon in Warmenhuizen op de motor. Het bleek dat hij tegen een afslaande vrachtwagen opreed op het moment dat hij rechtdoor reed. Hij had dus voorrang, had de vrachtwagen hem niet gezien of reed hij te langzaam? Vooral het eerste gedeelte van de vraag is interessant, werd hij niet gezien?

Mijn vader had een soortgelijke ervaring jaren geleden. Hij reed achterin een rij auto’s over een voorrangsweg toen een auto van rechts de weg op reed. Ze raakte hem net achter het achterwiel en hij zwaaide heel elegant de sloot in. Ze had hem niet gezien terwijl hij zelfs in een auto reed. De mensen noemden het toen polder-blindheid. Men kan zoveel zien dat sommige dingen wegvallen en dat raakt inderdaad de kern.

Lees meer

Afsluitdijk

Hoekstra rit 2013

Ik ging met Martijn mee een rondje rijden die zijn rijschool af en toe organiseert. Het werd een mooie route terwijl ik voorop reed. We reden een rondje om het IJsselmeer heen. Hier vind je het bestand. Rood is wat we reden. Cyan was de geplande route.

Afsluitdijk

Afsluitdijk

Muziek op de motor

iPod Shuffle aan de laderSinds ik een paar jaar geleden weer op de motor ben gestapt ga ik zelden onderweg zonder muziek. Ik ben het nu zelfs zo gewend dat het zelfs saai is zonder. Eerst had ik altijd een iPod Classic van 160Gb bij me en sinds deze door regen is overleden heb ik twee iPod Shuffles bij me. Soms is de batterij van eentje leeg en soms wil ik een ander genre horen en dan switch ik tussen de twee. Ideale dingen die Shuffles. Eentje heeft al twee keer een wasmachine-toer overleefd 😛

Soms zie ik verbaasde gezichten: “Luister je muziek op de motor? Is dat niet gevaarlijk?”. En minstens zo verbaasd schud ik dan nee. Toch blijkt het discussie waard te zijn, want als ik op motor-forum.nl zoek kom ik een aardige lijst topics tegen waarin dit wordt besproken: “muziek” gezocht op MF. Eentje had een vriendin die een theorie examen oefende en daar kwam dit uit (goede antwoord is rechts rood omcirkeld). Op zich… Als iets niet bewezen onveilig is, is het dan veilig?

Lees meer

Nieuwe motor, dè motor :)

BMW logoTot mijn spijt ging 8 augustus mijn motor stuk en natuurlijk heb ik er toen over geschreven: Motor kapot, what’s next. Elk voordeel heeft zijn nadeel, want nu kon ik een nieuwe motor uitzoeken. Ik rijd nu met mijn 30 jaar oude auto elke dag 192km en dat houdt hij niet lang vol.

Na wat zoeken bleek mijn droommotor, de R1200 GS Adventure, ineens in mijn bereik te liggen. Ik wilde sowieso weer een motor met een cardan en ik was redelijk gecharmeerd van de looks van de BMW’s. Even twijfelde ik over een K1300GT en R1200RT, maar uiteindelijk is het een R1200GS Adventure geworden. Mijn droom motor! Hieronder een snelle blik op de 3 verschillende motoren. GSA, RT en tot slot de GT.

BMW collectie

Lees meer