Strong Viking Run – Brother

In 2012 en 2013 was ik druk bezig met obstacle runs. Lekker afzien en zorgen dat je fit genoeg bent om 6, 12, 18 kilometer te overleven. Dit jaar was het wat rustiger. Ik liep met Tessa, Roy en Brenda de 12 mijl van de Tough Mudder en verder eigenlijk helemaal niets.

Ik heb nog wel de Ultimate Cross-run gelopen, maar meer dan een leuk stuk hardlopen door de donkere duinen was het niet. Toen ging ik de Strong Viking Run, Brother editie doen met Petra. Een pittige run, hieronder zie je wat beelden. Het was weer top, net als de eerste Strong Viking Run in 2013.

Lees meer

Sporten? ja/nee

Ik heb er niets mee… die mensen die dagelijks of 5x per week gaan hardlopen. Maar ik heb wel iets met mensen die lekker in hun vel willen zitten en er voor zorgen dat ze (tenminste een beetje) fit zijn. Floris aan het sportenIk hoor het wel eens van Bas dat hij als hij niet zijn sportuurtje in de week krijgt dat hij zich niet helemaal lekker voelt en hij werkt notabene met zijn lichaam en niet achter een bureau. Of Anneke die ondanks haar blessures toch een manier vindt om in beweging te blijven.

Teveel mensen zie ik met pijntjes of chronische blessures rondlopen die volgens mij te voorkomen zijn met wat beweging. Sterkere spieren, gezonder lichaam creëer je niet met ongezond eten en/of op de bank zitten oftewel de liever-lui-dan-moe mentaliteit. Een auto waarmee je steeds korte stukjes rijdt verroet en de kans bestaat dat je uitlaat onder je vandaan rot. Soms moet een auto even uitgelaten worden en zo werkt het met je lichaam ook.

Lees meer

Eigen loopmuziek uitzoeken

Lopen op de beatMet de dam tot damloop liep ik voor het eerst in mijn leven een duurloop van 10 mijl (16,1km). Het lijkt me fijn om een conditie te hebben waar je gewoon 10 kilometer achter elkaar kan lopen. En daarvoor wil ik wat meer het lopen trainen naast mijn bootcamp sessies. Het is lekker om hardloopmuziek te hebben wat overeen komt met je loopritme zodat je lekker op de maat kan meelopen. Daarnaast zijn er allerlei schema’s waarbij je een bepaald tempo moet aanhouden. Dan kan je de muziek er op aanpassen zodat je wat rustiger loopt en niet de hele tijd op je horloge tuurt wat voor tempo je hebt. Belangrijk is dus dat je weet hoeveel beats-per-minute (BPM) je muziek heeft en dat je een snelheid kan matchen met de BPM

Lees meer

Sensatie gezocht

Nu.nl, één van de online kranten die ik er op nasla als ik toch weer eens wat nieuws wil opnemen. Helaas doen die net als alle andere kranten mee met sensatie zoeken, want sensatie verkoopt! Zo hadden we gisteren de Dam tot damloop, een evenement wat druk bezocht is, immens populair waarbij je 16km kan hardlopen. Ze zouden kunnen zeggen dat de run een groot succes was, dat de 1e plaats naar Nguse Amlosom die de 16,1km in een indrukwekkende 45 minuut 28 liep of dat het ondanks het drukkende weer toch weer een gezellige loop is. In plaats daarvan kopt de digitale krant:

Nu.nl: Meer damlopers ziekenhuis, samenvatting

Zie hier het artikel, een screendump staat onderaan het artikel.

Lekker positief!
Lees meer

Tough Mudder 2014: Londen & Fürstenau

Marathons are boringEén van de gaafste momenten was samen met een clubje Mudmatties de Tough Mudder in North-West London lopen. Voor de mensen die het niet weten… Ik loop af en toe Obstacle Runs. Dat betekent een rondje hardlopen met obstakels, je moet over dingen heen kruipen, onder dingen door kruipen, springen, zwemmen en nog meer. En er komt meestal veel modder bij kijken.

Lees meer

De onbekende kunstenaar

Amsterdam is echt een stad geweest waar ik me thuis voelde en zo kende ik er ook aardig de weg. Ik had er zelfs een rondleiding geschreven toen ik met twee Belgen op stap ging en Amsterdam liet zien. Wat me natuurlijk ook opgevallen was waren de beelden van de man die Tram tien wilt halen, het boomzagertje en de violist. Laatst ging ik op zoek naar wat meer info hier over en blijkt dat er nog drie beelden ontbraken, in totaal zijn zes beelden geplaatst door een onbekende kunstenaar her en der in Amsterdam. Hieronder een lijstje.

Het boomzagertjeHet boomzagertje – 1989

Dit was één van de eerste beeldjes die me opvielen. Het is een mannetje die bezig is de tak waar hij deels op staat door te zagen.

Hij staat er al sinds 1989 en je kan hem vinden vlakbij het Leidseplein in een boom bij de Leidsekade.


De violistDe violist – 1991

Deze violist zou in overleg met de gemeente geplaatst zijn. De gemeente weet wie de onbekende kunstenaar is en vroeg om de plaatsing van dit beeld.

Je vindt het beeld in de Stopera bij de ingang aan de kant van de blauwe brug. Lees meer

Weer Mud Masters, what’s next

On the runLiepen we afgelopen oktober voor het eerst de Mud Masters gingen we 17 maart voor de tweede editie. Vorige keer was ik nog goed getraind door de Bootcampclub Noord-Holland Noord en de afgelopen keer heb ik de training zelf verzorgd. Op zich was ik redelijk fit, maar ik werd vlak voor de wedstrijd ziek, dus ik was benieuwd hoe het zou lopen. Het is gelukkig gelukt!

Het was niet zo uitdagend als in oktober. Het aantal hindernissen was minder, maar op zich is dat goed uit te leggen door het koude weer. Ze konden minder met modder en water doen omdat het gewoon heel erg koud kon worden. Het vele hardlopen brak me een beetje op, maar gelukkig heb ik het toch gered 🙂 Het was ook gezellig met het team:

Mud Masters Team 2013A

Lees meer

Sterven op de Camino

Kruis in de PyreneeenHet kan blijkbaar gebeuren… Er is een film gemaakt door Emilio Estevez waarin zijn vader Martin Sheen een hoofdrol speelt. Deze film wekte mijn interesse in de Camino de Santiago zoals ik al eerder schreef. In de film overlijdt een zoon in de Pyreneeën en zijn vader besluit uiteindelijk de Camino te lopen. Later las ik dat dit in het echt ook is gebeurd, hoewel het iets anders liep.

Op het CaminodeSantiago.me forum beschrijft een vrouw dat ze in Trabadelo een Nederlands echtpaar trof in een bar. Ze vertelden hoe hun zoon vanuit Amsterdam vertrok en na 3000 kilometer in de Pyreneeën door een sneeuwstorm getroffen werd. Hij probeerde nog terug te gaan naar de laatste halte voor de bergen, St. Jean Pied de Port, maar overlijdt uiteindelijk in de sneeuw door onderkoeling. Nadat de familie de dood geaccepteerd heeft besluit de vader vanuit St. Jean de Camino uit te lopen in nagedachtenis van hun zoon terwijl zijn vrouw het traject met de auto aflegt. De laatste etappe komen er nog meer familieleden en lopen ze gezamenlijk de Camino de Santiago uit.

Lees meer

Pelgrimstocht naar Santiago

pel·grim (de; m,v; meervoud: pelgrims)
1 bedevaartganger
2 een reiziger met een doel

Vuurtoren Kaap Agulhas van Winfried BruenkenIk wil reizen! En niet op de manier zoals velen het doen; vliegen naar ver weg en dan in een straal van 50km om je hotel op stap gaan. Of wat nog erger is: In een resort zitten en er niet vanaf komen. Iets wat wij eigenlijk elk jaar doen in Egypte, maar daar ontsnappen we naar de onderwaterwereld. Mijn reis moet iets avontuurlijks hebben. Vroeger kocht ik Land Rovers met de droom dat ik ze zou opknappen en er mee naar Zuid-Afrika rijden en ik zag me al op Kaap Algulhas staan (Zuidelijkste puntje van Afrika) Het gebrek aan geld, doorzettingsvermogen en visie hielden me tegen.

Op een druilerige dag download ik een film waar Martin Sheen in speelt. Ik was net klaar met het kijken van de West Wing en ik had zin in nog iets meer van hem te zien. Ik had er nog niet van gehoord, maar hij speelde met zijn zoon Emilio Estevez in “The Way” uit 2010. In deze film reist Martin Sheen naar de Franse kant van de Pyreneeën om het lichaam van zijn zoon op te halen. Deze liep de Camino de Santiago en kwam ongelukkig in een storm om het leven. Als hij eenmaal de as van zijn zoon in zijn handen heeft besluit hij de reis voor (en met zijn zoon) af te maken en dit levert een bijzondere film op. Een avontuurlijke reis!

Lees meer

Urbanathlon en de Mudmasters!

10 weeks to mudmaster 2012, BCC NHNAfgelopen weken heb ik redelijk wat getraind voor de Mudmasters 2012. Een race door modder, water en over obstakels over een traject van 12 kilometer. Via de Bootcampclub.nl (afdeling Noord-Holland Noord) zijn we een trainingsschema gaan volgen waarin we 10 weken lang 2x ruim een uur er stevig tegen aan gaan. We zijn daar door water gekropen, door modder getijgerd en veel kilometers verhard en onverhard gerend. Een flinke inspanning, maar onze conditie werd aanmerkelijk beter!

Lees meer