Vervallen vrijstelling motorrijtuigenbelasting

De regering moet overal geld vandaan halen omdat ze het nodig hebben. In plaats van werkelijk bezuinigen gaan ze de burger dus zwaarder belasten en zo ook op de plek van de klassieke auto’s.

Er is aardig wat protest waaronder een aantal open brieven. Deze van Marco Hof van het blad Auto Motor Youngtimer raakt de kern. Er zijn een aantal andere brieven hier te vinden: VW126club Open brief aan staatssecretaris Frans Weekers #mrb #oldtimers

Geachte heer Weekers,

Lees meer

Land Rover telefoon!

Een nieuwe telefoon 🙂
Land Rover heeft samen met Sonim een nieuwe telefoon gemaakt, een telefoon die sterk genoeg is om de naam Land Rover te dragen, althans zo gaat de reclame.


Lees meer

Hulp nodig? Laat zien!

Help!Indrukwekkend.

There is a story I read once about a family that survived a plane crash in the Western American desert. The plane was in a small canyon out of sight. The family of three moved out of the canyon to a site that was easily visible and waited for rescue. They were experienced campers and survived for over 50 days before running completely out of supplies and dying. Other people were aware that the survivors were there but thought that they were just campers. No one knew that they were crash survivors waiting to be rescued. The point of the story was that if you need help make sure that potential rescuers know that you need help.

Lees meer

Koplamp vervangen Range/Land Rovers

Zoals de Land Rovers en Range Rovers uitgerust werden met de verlichting was en is meestal nog steeds niet ideaal te noemen. De verlichting gaat van een stroombron door de schakelaar naar de lampen. Beiden lampen worden dus gevoed door een draad die door een schakelaar heen loopt, niet echt handig dus 🙁 Vooral omdat er ook een aantal gevallen zijn van schakelaars die bloed heet worden of zelfs doorbranden.

Verder is de lamp onder andere door de dikte van het glas en de ribbels niet ideaal in het verlichten van de weg, iets waar je hem graag voor wilt gebruiken. Daarnaast is het glas. Dit betekent dat als je door een plas water rijdt en je koplampen onder het wateroppervlakte verdwijnen kan het zijn dat je glas door de temperatuurdaling knapt, zonde!

Lees meer

Mijn Range Rover

De laatste telg in de Range Rover familie, op alle fronten 🙂

Nieuwe motor in Series

Iemand stuurde me laatst een mailtje met de volgende vraag;

Beste Floris,

Vol enthousiasme heb ik je site bekeken.

Zelf ben ik in het bezit van een serie 3 6 cilinder 1978.
Ik ben in overweging om de motor te vervangen voor een diesel.
Ik heb namelijk wat mankementen aan de zes.

Nu heb ik het aanbod van een Isuzu diesel met een complete aandrijflijn van een Range Rover.
Weet jij of dit mogelijk is?

Met vriendelijke groet,
Mike

Een vraag die wel vaker gesteld wordt op verschillende fora.
Hieronder beschrijf ik een beetje hoe ik er over denk; Lees meer

Auto’s “versleten”

Nou ja versleten….
Het gaat om het gezegde 😉 Ik heb in mijn leven al wat auto’s versleten! Ik zat eens een beetje te denken en kwam tot het volgende lijstje van auto’s waar ik ooit in heb gereden;

  • BMW 318i, de auto van Ard, een leuk race monster, fijne auto!
  • Citroen BX, van een collega, toen ik moest overwerken heb ik er wat kilometers in versleten.
  • Ford Fiesta Fun 1,4 zilver, een auto waar ik helaas met een klap afscheid van moest nemen
  • Kever, Silver Bug, een tijdje in gereden tot dat ik hem over moest dragen aan Frank.
  • Kever 1200, van een collega overgekocht, na een aantal kilometer maar weer doorverkocht.
  • Kia Sorento, de nieuwe aanwinst van mijn vader.
  • Land Cruiser VX, auto van mijn ouders, een mooi groot bakbeest, geweldige auto. Lees meer

Dingen onder water; LR

Stoney Cove Land RoverAls duiker ben ik onderhand wel gewend dat je de gekste dingen onder water kan vinden 🙂 In Vinkenveen vind je een autobus onder water, in een Belgische steengroeve vind je een hele straaljager, Linda & Maartje stonden een keer naast een bushalte op 10+ meter in Oostvoorne te wachten op de instructeur (PR) en in de Beldert kan je je even piloot voelen in een afgezonken cockpit.

Ik kreeg van Jenny een link toegestuurd van Stoney Cove. Hier ligt het ook helemaal stijf van de objecten waaronder een Land Rover! Wel in een wat miserabele staat, maar toch kan je “mijn” hobby auto daar terug vinden op 21m diepte. Zie er hier rechts een schets van, het is nog even wachten op wat goede foto’s.

Lees meer

Greenlanen, natte voetjes halen

Er is een website te vinden waar je een overzicht hebt van natte plekken hebt om leuk terrein te rijden. Doorwaadplaatsen of plekken waar je een aantal km door een rivierbedding kan rijden. Best interessant 🙂 Check het hier.

LR fan

Jep, dan ben je een Land Rover fan 🙂

Of haar vriend natuurlijk