Herman Finkers, dag

De Duivel en het Meisje

Ik zit weer eens het boek te lezen van Paulo Coelho; De duivel en het meisje. waarin de vraag wordt behandeld of mensen goed of slecht zijn. Of wellicht allebei. Ik vind dat Paulo wat ijzersterke dingen zegt in het boek en die heb ik hier als quotes in een blog-post gezet.

Bier proeverijtje

Ik kreeg wat bieren van Martijn, het waren allemaal IPA bieren. Ik ging er eens voor zitten om ze te beschrijven, een Bier proeverijtje. Mini proeverijtje.

kasteel de Haar

Patronen van kasteel de Haar

In kasteel de Haar vind je vele patronen, elke kamer heeft een ander patroon op de vloer, muren, plafond. Hier een verzameling van die patronen.

Huishoudkunde anno 1960

Huishoudkunde anno 1960, een oud boekje waarin de vrouw wordt uitgelegd hoe ze met de man moet omgaan.
Erg achterhaald natuurlijk.

De doos

Coolblue marketing

Reaal reclame

Foutje, bedankt

Zelf ben ik wel fan van Coolblue, niet om persé reclame te maken. Ze hebben een duidelijke website, veel producten en het wordt snel geleverd. Toch doen ze er ook alles aan om herinnerd te worden en op te vallen. Vroeger moest je opvallen door opvallende reclames te maken op TV of radio. Wie herinnert zich niet, “Kan ik effe vange” en “Foutje, bedankt”. Ik besef me wel dat je hiervoor al wat ouder moet zijn.

Bol.com maakte reclame met die blauwe bolletjes in de vorm van een man. Tegenwoordig kijk ik niet zoveel tv meer en gaan dat soort reclames aan me voorbij, toch vallen die van Coolblue me wel op. Deze reclames komen bijvoorbeeld op Facebook voorbij en dan promoten ze niet meteen het eigen merk, ze maken gewoon een leuk filmpje. Ik zie het op mijn tijdlijn voorbij komen en de ene keer zie je de productie lijn van het inpakken en de andere keer hebben ze gewoon lol met een 1 van hun producten.

Er zijn inmiddels ruim 5.200 video’s geproduceerd, waarvan ruim 4.300 openbaar.” volgens het artikel “De mondhoeken omhoog met de online video’s van Coolblue” van Marketingfacts.nl. En naast de serieuze reviews maken ze ook heel serieus ander soort filmpjes.
Lees meer

WakaWaka Base10 + LED +Solar Panel

Altijd stroom met de WakaWaka Base

WakaWaka Power

WakaWaka Power

Een stukje geschiedenis: Het begon bij het bedrijf met een WakaWaka Light. Deze zet zonne-energie om naar stroom in een batterij zodat men in donkere tijden via LED genoeg licht heeft om te lezen of andere dingen te doen. Als je de WakaWaka één dag oplaadt kan je een aantal avonden genieten van het licht.

Nadat de WakaWaka Light een succes is wordt de line-up uitgebreid met een oplaad mogelijkheid.  De WakaWaka Power waarmee je de accu ook kan benutten om een apparaat te uploaden. De accu heeft net genoeg vermogen om een iPhone 1x helemaal op te laden en nog wat leeslicht over te houden voor ’s avonds. Iets waar je dan wel rekening mee moet houden is dat je de opvolgende dag moet benutten om de WakaWaka weer opgeladen te krijgen.

Lees meer

Lowlands 2015

Lowlands 2015, een terugblik!

Dit jaar was het een beperkte setting…. Petra, Frank en ik gingen met z’n drieën naar Lowlands. Het is lang geleden dat ik met zo’n klein clubje op de camping stond. Een voordeel is dat je flexibel bent, een nadeel is dat er toch wat gezelligheid mist. Hier het terrein;

Lowlands door multiron

Veranderingen in 2015

Er waren wat veranderingen op Lowlands vorig jaar;
Lees meer

Afval Lowlands 2009

Lowlands, vies festival

Alhoewel ik weer erg gelukkig was met Lowlands dit jaar, toch even een negatief stukje…
Wat is het een ontzettende bende op Lowlands. En dan doel ik niet direct op de campings, want ergens vind ik dat wel wat hebben. Velen maken er een bende en liggen dan op nog halfvolle luchtbedden gecrasht, te brak om het matras in de schaduw te leggen. Zelf ruimen wij het kamp 1 of soms 2x per dag even op.

Maar ik doel nu op het festival terrein. Wat was het een bende van bakjes, flesjes en vooral veel plastic glazen! Vroeger was er statiegeld op bekers, voor 11 bekers kreeg je een muntje wat €2,60 waard is. Er zijn verhalen dat mensen naar huis gingen €3.000 euro rijker. Met de kosten van de toegang moet je dan ongeveer 13.475 bekers rapen en inleveren.

Lees meer

Lowlands Trash

Kamperen op een vuilnisbelt

Lowlands Trash

Lowlands Trash

Apart toch, de mens. We gaan op vakantie om uit onze sleur te komen of om lekker stoom af te blazen en we creëren een vuilnisbelt om in te leven. Nog anderhalve maand en ik ga naar Lowlands en zie het dan ook weer. Mensen die hun afval gewoon naast zich neergooien, patatbakje of blikje als hij leeg is, plastic wat

Gelukkig ga ik altijd met een groepje dat een paar keer per dag de troep op pakt rond de tent. Een minuutje werk en zo slapen we niet in onze eigen vuilnis. En het is niet zo dat het onmogelijk is om het schoon te houden. Je kan overal gratis vuilniszakken halen en er staan heel, heel, heel veel vuilnisbakken die regelmatig geleegd worden.

Lees meer