Vervallen vrijstelling motorrijtuigenbelasting

De regering moet overal geld vandaan halen omdat ze het nodig hebben. In plaats van werkelijk bezuinigen gaan ze de burger dus zwaarder belasten en zo ook op de plek van de klassieke auto’s.

Er is aardig wat protest waaronder een aantal open brieven. Deze van Marco Hof van het blad Auto Motor Youngtimer raakt de kern. Er zijn een aantal andere brieven hier te vinden: VW126club Open brief aan staatssecretaris Frans Weekers #mrb #oldtimers

Geachte heer Weekers,

Lees meer

VW busjes? T-wattes?

Deze blog-post vind je terug op mijn blog voor VW busjes:
Beakerbus.nl: VW busjes? T-wattes?

Mijn bus en de APK

Deze blog-post vind je terug op mijn blog voor VW busjes:
Beakerbus.nl: Mijn bus en de APK

De bus van boven

Een warm busje

Deze blog-post vind je terug op mijn blog voor VW busjes:
Beakerbus.nl: Een warm busje

Trumatic E2400 Aufbau

Bus-forum.nl: Rondrit omringdijk

Kronkel in de dijkIn april wilde ik wat terug doen voor mijn bus-forum collegae en vieren dat het gelukt was met het vervangen van mijn motor in de T3 bus. Dus ik organiseerde een rondrit over de omringdijk die het Westfriese land omvat. Hier vind je het draadje terug: 30-6 | Westfriese omringdijk koloniseren.

Op het hoogtepunt reden er 16 of 17 bussen tegelijkertijd en we hebben de gezelligheid nog tot ver in de nacht aangehouden. Volgend jaar komt er een vervolg!

Iemand maakte er een leuk filmpje van 🙂

Een huisje in de Oosterkolk!

AccijnstorentjeIk heb Een huisje in de Oosterkolk gekocht! Eigenlijk wisten mijn vrienden dit al eerder, ik durfde het niet eerder op mijn blog te zetten. De hypotheek was nog niet helemaal rond en ik wilde niet te vroeg juichen. Nu is alles in kannen en kruiken! Ik heb een enorme schuld (hypotheek), maar daar staat een enorm bezit tegenover. Mijn eerste eigen huis en de eerste woning dat nieuw is. Op alle plaatjes kan je klikken voor meer informatie of een grotere versie.

Waar is het? Het is een nieuw project, genaamd Schelphoek, vlakbij het centrum van Alkmaar. Ze hebben daar onder andere het hoofdkantoor van Eriks platgegooid en zijn daar bezig met het project Schelphoek. Een aantal gebouwen staan er al waaronder “de Havenmeester“, waarin het bekende restaurant/grand-café Babylon in zit. Het zit vlakbij het haventje in Alkmaar tegenover de Accijnstoren die je hier rechts ziet.

Lees meer