Wildcamp pics

Automatisch Day One entry aanmaken

Automatisch Day One entries importeren met scripts, het kan en de scripts heb ik hier staan. Het scheelt me een hoop werk als ik het niet met de hand doe.

Encode video files

Een hele verzameling films achter elkaar encode naar een ander formaat? Kan! Met mijn scripties (Mac/PC) en HandBrakeCli. Hier de code.

iCloud opslag vol

iCloud opslag is vol. Irritant! De melding komt steeds, waar moet je op letten en hoe los je het op? Moet je het uitbreiden met meer opslag of opruimen?

Waka Waka met mijn headset

iPhone zonder stopcontact

Ik deed in mei een experiment.
Een maand lang mijn iPhone (en andere apparaten) alleen via de Waka Waka met zonlicht opladen.
Het ging verrassend goed!

E-readen, electronisch lezen.

Voorheen was ik een groot voorstander van mijn iPad mini. Dat deed het toch prima? Al die haters die vonden dat je op een iPad scherm niet kon lezen vond ik maar onzin. Dat vind ik nog steeds trouwens. Op een iPad kan je prima een boek lezen, zelf zette ik ’s avonds wel het scherm op zwart met witte letters en overdag het papier op een wat gelige kleur (de middelste).

iBooks themes

iBooks thema’s

Maar op een gegeven moment wordt het toch tijd voor iets anders, mijn iPad had ik aan Petra gegeven en toch begon de leesdrift weer op te komen. Ik heb het even op mijn iPhone geprobeerd, maar dat was toch echt te klein. Je blijft bladzijdes omslaan of scrollen. Dus ik ging kijken naar e-readers, die schijnen ook wat rustiger lezen te zijn. Er is nogal wat keuze, waar moet je beginnen? Gelukkig zat ik een aantal avonden in een hotel en had ik tijd om me er in te verdiepen.

Welke e-readers zijn nu hip?

Lees meer

OS X El Capitan

OS X update & Laravel

OS X El Capitan

OS X El Capitan

Ik schreef eerder over OS X: Beginnen met Laravel en daar ben ik lekker mee aan het stoeien. Toen kwam een update van OS X om de hoek kijken en ineens is alles ontregeld. Alles is ge-update, dus mijn standaard inrichting op mijn Mac is weer gereset naar de standaard inrichting van Apple. Niet getreurd, met wat stappen kan je alles weer goed zetten:

  • Apache draait nog. De instellingen zijn echter weer gereset. Apple heeft ‘de instellingen hiervan bewaard onder: ‘httpd.conf.pre-update’. In principe zou je dit bestand kunnen hernoemen, maar ik zou het nieuwe bestand èn de back-up naast elkaar houden en de verschillen checken. Stel Apache is ge-update en de nieuwe versie heeft wat andere instellingen, fijn om die te behouden.
  • Virtual hosts, meerder websites op je Mac, werkt niet meer. Hier hebben ze het bestand waarin je dit regelt niet ge-backupped. Dus ‘httpd-vhosts.conf’ openen en weer aan de slag.

Lees meer

Meerdere websites op je Mac draaien

Mac OS X: localhost

OS X: localhost

Vlak voor mijn vakantie had ik meerdere websites op mijn Mac draaien zodat ik verschillende websites kan testen. Nu heb ik mijn Mac ge-update naar El Capitain en ben ik weer aangewezen op één website. Hoe deed ik dat ook alweer? Normaal schrijf ik een blog en spiek ik zelf ook wel eens als ik het vergeten ben. Nu heb ik er niets over geschreven en moet ik het weer opnieuw uitzoeken. Dus alsnog een blog…

Apache

De Mac draait OS X en dit is gebaseerd is op een BSD-kern. Hierdoor is dit dus UNIX en is het standaard uitgerust met Apache. Deze wordt niet automatisch geactiveerd op een schone installatie van OS X, maar in mijn blogpost: OSX: Beginnen met Laravel leg ik uit hoe je hier mee aan de gang kan gaan.

Lees meer

Final Cut Pro X

Final Cut Pro X workflow

Egypte 2014 reis timeline

Egypte 2014 reis timeline

Ik ben de laatste dagen druk bezig met het in elkaar zetten van filmpjes .Een truc om plezier aan te beleven is om meteen wat nieuws te leren. Ik kwam dit artikel tegen: Structured Workflow for Final Cut Pro X en alhoewel ik het niet overal eens ben heb ik de volgende dingen er wel uit geleerd:
Lees meer

Van iMovie naar FCPX

iMovie is dood, lang leve Final Cut Pro 10.1.2.

Er komt nog een blogje waarom ik voor Final Cut Pro X heb gekozen in plaats van iMovie. Maar gezien ik de keuze heb gemaakt moet ik van een iMovie library naar een FCPX library. Googlend kwam ik er niet helemaal tot ik bij dit filmpje kwam: Transfering an iMovie 10 project to Final Cut Pro X 10.1 Een man van weinig woorden. Ik kan dat ook vrij eenvoudig uitleggen met 1 plaatje:
iMovie export FCPX

Handige Aperture tips

Apple ApertureIk gebruik zelf graag de Aperture App voor de opslag van mijn foto’s. Hieronder kan je een aantal tips vinden die ik zeker nuttig vond/vind!

Rule of thirds in Aperture
Als met het heeft over de ‘rule of thirds’ dan wordt er meestal bedoelt dat je onderwerp op 1/3 of 2/3 van je foto is ipv helemaal in het midden. Aperture heeft hier een trucje voor.

Lees meer