The Fat Duck

In Bree staat een restaurant waar ze drie sterren hebben en koken. The Fat Duck was een hele gebeurtenis om te bezoeken en er te mogen eten.

Toen vrienden besloten te trouwen in Engeland en ik graag de Tough Mudder wilde lopen ontstond al snel bij mijn ouders om bij één van de beste restaurants van de wereld te eten. Het kreeg in 1998 de eerste ster, in 2001 de tweede ster en de laatste ster staat sinds 2004 op de naam van Heston Blumenthal en zijn witte en zwarte brigade. Blijkbaar is deze man een oude bekende van TV, maar dat had ik even gemist, voor mij was het een compleet nieuwe ervaring.

We kwamen binnen in een eenvoudig ogend gebouw. Daar binnen staan een aantal tafeltjes en ze lijken allemaal bezet. We hebben een grote voor ons, voor 6 personen.

winelist
Een boek met wijn

Er is niet echt een menu, we krijgen wat de pot schaft, wat natuurlijk een bijzondere belevenis belooft te worden. Wel kan je bijpassende wijnen uitzoeken. Ruud kijkt altijd graag de wijnkaart door en neemt met verbazing een wijnboek aan.

wines
Bij elke gang volgt een uitgebreide uitleg van de begeleidende wijn

Uiteindelijk besluiten we toch maar een wijn-arrangement er bij te nemen zodat we onze hoofden niet hoeven te breken over welke smaak er het beste bij past. De bediening heeft hier veel beter over nagedacht en legt dit met veel verve uit.

Aerated beetroot with horseradish cream

een schuimpje van biet met mierikswortel als appetizer.

03.course1

Nitro Poached Aperitifs

Een drank bevroren met vloeibare stikstof, een keuze uit één van de volgende drie combinaties.
Vodka and Lime Sour, Gin and Tonic, Tequila and Grapefruit

buiten bevroren en van binnen vloeibaar

Red Cabbage Gazpacho

Pommery Grain Mustard Ice Cream

04.course3

Jelly of Quail, Crayfish Cream

Chicken liver Parfait, Oak Moss and Truffle Toast.
Homage to Alain Chapel

05.course4a
05.course4b
05.course4c

Snail Porridge

Iberico Bellota Ham, Shaved Fennel

07.course5

Roast Foie Gras

Barberry, Confit Kombu and Crab Biscuit

08.course6

Mad Hatter’S Tea Party

(c.1892) Mock Turtle Soup, Pocket Watch and Toast Sandwich

09.course7a
09.course7b
09.course7c

“Sound Of The Sea”

10.course8a
10.course8b
10.course8c

Salmon Poached In a Liquorice Gel

Artichoke, Vanilla Mayonnaise and Golden Trout Roe

11.course9
12.course10a

The Duck

Bay, blood pudding and umbles

12.course10b

Hot and Iced Tea

13.course11

Egg in verjus (1726), Verjus in egg (2013)

14.course12a
14.course12b

Botrytis Cinerea

15.course13

Whisk(e)y Wine Gums

15.course14

“Like a kid in a sweet shop”

16.course15a
16.course15b

Een foto van het menu:

17.menu2
17.menu1

Het was een bijzondere gebeurtenis!
Ik ben erg blij dat mijn ouders ons de kans hebben gegeven.