USB disk op Odroid

Hoe mount ik een harde schijf of disk op Odroid? Ik vergeet het steeds, vandaar dat ik hier de stappen heb beschreven. Dan hoef ik zelf niet meer te zoeken.

computer

Plex Media Server op een Odroid

Hoe moest ik ook alweer Plex Media Server installeren op Odroid met een image van Ubuntu Mate. Hier wat commando’s die ik via SSH heb uitgevoerd.

Het begin is moeilijk

Ik heb niet door hoe het begin moeilijk was, na wat ervaring. Ik blik eens terug naar het begin met duiken, motorrijden en lesgeven; het begin is moeilijk

Prepper

To prep or not to prep?

To prep or not to prep. Wanneer ben je voorbereid als er iets mis gaat en wanneer sla je er in door? Wat kleine tegenslagen moeten we wel aankunnen.

Wild Atlantic Way

Wishfull thinking

In mei was ik op vakantie. Door drukte op mijn werk en warm weer dwalen mijn gedachten naar vakantie bestemmingen; Wishfull thinking.. Of to-do lijstje!

Wildcamp pics

Automatisch Day One entry aanmaken

Automatisch Day One entries importeren met scripts, het kan en de scripts heb ik hier staan. Het scheelt me een hoop werk als ik het niet met de hand doe.

Encode video files

Een hele verzameling films achter elkaar encode naar een ander formaat? Kan! Met mijn scripties (Mac/PC) en HandBrakeCli. Hier de code.

Office365 PowerShell

Beheer Office365 met powershell

Hoe zorg je dat je Office365 kan beheren met Powershell? Ik heb hier twee stappen die je moet nemen. Plus een link naar de lijst van cmdlets.

Stolp met vee

Een stolpboerderij

We hebben een stolpboerderij gekocht, maar waar komen deze gebouwen, de boerderij vandaan? Ik dook er in om wat meer over deze NH-se gebouwen te vinden.

Whiteboard-‘art’

Ik teken wat af op zo’n whiteboard, vooral omdat ik het in plaatjes wil zeggen. Voordeel van een digitaal whiteboard tegenwoordig is dat je het kan opslaan.