CIM, WMI en WS-MAN?

CIM, WMI en WS-MAN termen kom je regelmatig tegen, zoals met programmeren met Powershell. Hier wat meer informatie over deze protocollen.

Javascript: ‘Flash message’

In mijn Laravel projecten maak ik gebruik van een Flash message om de status door te geven. Een techniek van Sweetalert toegepast door Laracast.com.

Oude website uit 2004

Mijn allereerste website, een oude website. Hier zie je een plaatje hoe hij er in 2004 uit zag. 1.000 blog-posts geleden.

Sytem Admin

Een eigen cloud met System Center

Virtualisatie en automatisering zorgt voor een eigen cloud met System Center van Microsoft.
Met SCCM, SCOM, VMM, SCOR, SCSM, DPM etc kan je alles beheren.

Nieuw Laravel project

Laravel logo

Op mijn Mac ben ik regelmatig bezig met allerlei projecten en zo maak ik regelmatig een nieuw Laravel project. Zo heb ik een project waar ik met GPX files snel maps/kaarten kan maken. Intussen is deze ook in productie via maps.beakerbus.nl. Ook houd ik voor mezelf de kilometerstanden bij die ik maak voor mij werk, hiervoor heb ik een app gemaakt dat tegenwoordig online is via: kilometers.entermi.nl. En zelfs een to-do lijstje voor Petra en mij, maar dat is niet echt online te benaderen. Immers is het alleen voor ons bedoeld.

Nu komt er weer een nieuw project in mij op en moet ik wat stappen doorlopen om te beginnen met coderen. Deze stappen neem ik en hiermee is het meteen een handig stappenlijstje voor mijzelf; Read more

Leren voor Microsoft examen: 70-417

Examen: 70-417 een upgrade examen en vat een aantal examens samen: 70-410: Installing and Configuring Windows Server, 70-411: Administering Windows Server 2012 en 70-412: Configuring Advanced Windows Server 2012 Services. De cursus hiervoor is de 20417A: Upgrading your skills to MCSA Windows Server 2012 en deze vijf dagen vatten eigenlijk de vijftien dagen samen die je in een ‘classroom environment’ zou doen voor die drie losse examens.

image.axd

Om mijn certificeringen weer een beetje bij te werken moet ik gaan leren. Alhoewel ik er wel goed in ben is het altijd lastig om mezelf er weer toe te zetten. Daarna zit ik meestal in de flow. Daarom maar even het ongenade met het aangename verenigen. Ik schrijf er gewoon iets over.

MCSA 2012
Read more

Study guides

Via YouTube kom je nog wel eens op plekken waar allerlei mensen lezingen geven over stof wat ik moet leren. Zo kwam ik ook op de website van Keith Mayer. Hij is een private/public cloud man en heeft een hele berg aan interessante informatie.

Duiklogboek in 2007

Web applicatie bouwen

Ik wil een Web applicatie bouwen maken met Laravel, hierbij wat gedachten en het uiteindelijk plan met wat bronnen.
Nu nog bouwen! Hard aan het werk dus.

Server, IaaS, PaaS en SaaS

Op mijn werk geef ik training in Microsoft Azure. Azure kent een aantal smaken die een ITer wellicht eens voorbij heeft zien komen.. Het liefst verhuurt Microsoft in Azure de SaaS oplossing. Hiermee nemen ze het werk van de klanten geheel uit handen en kunnen ze het onderliggende deel naar believen inrichten. Daarna komt PaaS en tot slot IaaS. In dit document leg ik de verschillen uit.

Server – “Ouderwetse” methode

Hierbij heeft iedereen een beeld. Dit is een stuk hardware of virtual machine dat in een datacenter draait. Drivers, netwerk, OS, storage, databases, security en applicaties. Alles moet door systeembeheer geregeld worden.

Je kan je voorstellen dat dit best veel werk is: Defecte hardware, licentie beheer, update van Windows/Applicaties/Drivers. Mogelijke problemen met drivers en updates die elkaar bijten. Je moet een netwerk hebben om servers met elkaar te laten praten, hiervoor moet je weer het één en ander aan beveliging op toepassen.

Read more

cheaten met een drinkpakje

Lesgeven aan valsspelers

cheaten met een drinkpakje

cheaten met een drinkpakje

Ik ben een Microsoft Certified Trainer (MCT) bij Isential en ik kom af en toe mensen tegen die valsspelen bij de examens. Mocht je niet in de IT zitten of geen Microsoft examens doen dan is dit blog-artikel wellicht wat saai.

Het klinkt lomp, valsspelers. Maar laat het me uitleggen.

Microsoft heeft een aantal certificeringstrajecten ingericht zodat IT professionals kunnen aantonen dat ze bepaalde kennis hebben. Ben je SQL server database beheerder is het wellicht om de MCSE SQL certificering te halen: “Microsoft Certified System Expert: Data Platform“. Of MCSE: Server Infrastructure als je systeembeheerder bent of MCSE: Desktop Infrastructure als je bij werkplekbeheer werkt. Er zijn nog meer smaken en die kan je hier vinden: Microsoft IT-certificeringen.

Voor deze certificeringen moet je examens afleggen om je kennis te toetsen. Per examen raadt Microsoft aan wat je er voor moet doen om aan de kennis te komen. Dit doen ze vrij uitgebreid. Natuurlijk raden ze aan om een training te volgen met een instructeur en dan kan het gebeuren dat ik je het 1 en ander kom uitleggen en vertellen, maar het is voor sommige mensen ook prima te doen om het met thuisstudie te halen. Met praktijkervaring, studeren en klassikaal les kan je vervolgens de examens halen.

En dan kom ik aan bij de valsspelers. Dit zijn de mensen die de kennis zo beperkt binnen halen dat ze wel de examens halen, maar niet het grote plaatje snappen. Antwoorden van CITO toetsen, HAVO, VWO en andere examens worden angstvallig geheim gehouden. Met Microsoft examens is dat een stuk ingewikkelder. Microsoft ontwikkelt regelmatig nieuwe vragen maar deze worden daarna gedeeld op het internet of verkocht aan bedrijven. Je kan dus vragen en de antwoorden leren en er is een aardige kans dat je dan het examen haalt. Valsspelen dus. Je haalt je examen en dat staat mooi op je CV maar als je de dag na je examen het in de praktijk moet beheren dan zal het je niet lukken, je hebt de kennis niet.

Je herkent valsspelers al snel in je cursus aan de volgende opmerkingen:

Heb je ook testkings/measure-up/transcender examens bij de cursus?

of… als ik vraag of ze het huiswerk hebben gemaakt:

Nee ik heb me gefocust op examenvragen en die veel geoefend.

Laatst liet ik iemand een lab (praktijk-oefening) doen omdat hij een onderwerp erg interessant vindt. Mooi dat hij dan de theorie in de praktijk kan toepassen. Hij zat er helemaal klaar voor, maar wist even niet meer hoe je iets installeert op een server. En hij kwam voor een gevorderde training. Op zulke momenten moet ik dan vriendelijk blijven en een stukje basiskennis uitleggen wat mijn meeste cursisten als beginners al weten. Hij wil leren hoe je boerenkool maakt, maar weet niet eens hoe je een aardappel schilt.

Examcollection, Testkings, het zijn allemaal leuke aanvullingen. Maar vertrouw er niet teveel op anders poch je straks op je CV dat je MCSA, MCSE, MCSD of whatever bent terwijl je niet eens weet hoe een DNS server werkt. Maak alleen examenvragen als je de stof beheerst zodat je je kennis kan testen zoals dat op een examen gebeurt.

Hieronder een artikel over de ’10 most wanted cheaters’