Whiteboard-‘art’

Ik teken wat af op zo’n whiteboard, vooral omdat ik het in plaatjes wil zeggen. Voordeel van een digitaal whiteboard tegenwoordig is dat je het kan opslaan.

CIM, WMI en WS-MAN?

CIM, WMI en WS-MAN termen kom je regelmatig tegen, zoals met programmeren met Powershell. Hier wat meer informatie over deze protocollen.

Javascript: ‘Flash message’

In mijn Laravel projecten maak ik gebruik van een Flash message om de status door te geven. Een techniek van Sweetalert toegepast door Laracast.com.

Oude website uit 2004

Mijn allereerste website, een oude website. Hier zie je een plaatje hoe hij er in 2004 uit zag. 1.000 blog-posts geleden.

Sytem Admin

Een eigen cloud met System Center

Virtualisatie en automatisering zorgt voor een eigen cloud met System Center van Microsoft.
Met SCCM, SCOM, VMM, SCOR, SCSM, DPM etc kan je alles beheren.

Nieuw Laravel project

Laravel logo

Op mijn Mac ben ik regelmatig bezig met allerlei projecten en zo maak ik regelmatig een nieuw Laravel project. Zo heb ik een project waar ik met GPX files snel maps/kaarten kan maken. Intussen is deze ook in productie via maps.beakerbus.nl. Ook houd ik voor mezelf de kilometerstanden bij die ik maak voor mij werk, hiervoor heb ik een app gemaakt dat tegenwoordig online is via: kilometers.entermi.nl. En zelfs een to-do lijstje voor Petra en mij, maar dat is niet echt online te benaderen. Immers is het alleen voor ons bedoeld.

Nu komt er weer een nieuw project in mij op en moet ik wat stappen doorlopen om te beginnen met coderen. Deze stappen neem ik en hiermee is het meteen een handig stappenlijstje voor mijzelf; Read more

Leren voor Microsoft examen: 70-417

Examen: 70-417 een upgrade examen en vat een aantal examens samen: 70-410: Installing and Configuring Windows Server, 70-411: Administering Windows Server 2012 en 70-412: Configuring Advanced Windows Server 2012 Services. De cursus hiervoor is de 20417A: Upgrading your skills to MCSA Windows Server 2012 en deze vijf dagen vatten eigenlijk de vijftien dagen samen die je in een ‘classroom environment’ zou doen voor die drie losse examens.

image.axd

Om mijn certificeringen weer een beetje bij te werken moet ik gaan leren. Alhoewel ik er wel goed in ben is het altijd lastig om mezelf er weer toe te zetten. Daarna zit ik meestal in de flow. Daarom maar even het ongenade met het aangename verenigen. Ik schrijf er gewoon iets over.

MCSA 2012
Read more

Study guides

Via YouTube kom je nog wel eens op plekken waar allerlei mensen lezingen geven over stof wat ik moet leren. Zo kwam ik ook op de website van Keith Mayer. Hij is een private/public cloud man en heeft een hele berg aan interessante informatie.

Duiklogboek in 2007

Web applicatie bouwen

Ik wil een Web applicatie bouwen maken met Laravel, hierbij wat gedachten en het uiteindelijk plan met wat bronnen.
Nu nog bouwen! Hard aan het werk dus.

Server, IaaS, PaaS en SaaS

Op mijn werk geef ik training in Microsoft Azure. Azure kent een aantal smaken die een ITer wellicht eens voorbij heeft zien komen.. Het liefst verhuurt Microsoft in Azure de SaaS oplossing. Hiermee nemen ze het werk van de klanten geheel uit handen en kunnen ze het onderliggende deel naar believen inrichten. Daarna komt PaaS en tot slot IaaS. In dit document leg ik de verschillen uit.

Server – “Ouderwetse” methode

Hierbij heeft iedereen een beeld. Dit is een stuk hardware of virtual machine dat in een datacenter draait. Drivers, netwerk, OS, storage, databases, security en applicaties. Alles moet door systeembeheer geregeld worden.

Je kan je voorstellen dat dit best veel werk is: Defecte hardware, licentie beheer, update van Windows/Applicaties/Drivers. Mogelijke problemen met drivers en updates die elkaar bijten. Je moet een netwerk hebben om servers met elkaar te laten praten, hiervoor moet je weer het één en ander aan beveliging op toepassen.

Read more