1 apache, meerdere websites

apacheIk heb een aantal kleine sites die helemaal niet een eigen server nodig hebben. Dus ik wil meerdere websites koppelen, allemaal aan een eigen folder op één en dezelfde server. Je moet dus het één en ander aan de configuratie wijzigen om dit mogelijk te maken. Natuurlijk moet je eerst Ubuntu inrichten, als je dat nog niet gedaan hebt:
Ubuntu server inrichten met LAMP-inrichting.
Hierbij een overzicht hoe ik de server heb ingericht met meerdere sites;
Read more

Ubuntu server ipv Windows

Ubuntu-ServerIk moest voor het bus-forum een nieuwe server inrichten en dan kom ik voor een lastige keuze te staan. Ga ik voor de standaard Windows server of een heuse Ubuntu server. Omdat ik eigenlijk niets anders wilde dan een webserver met een MySQL database ben ik toch voor de Ubuntu server gegaan. Het is voor mij ook weer een goede kans om wat te leren!

En achteraf bleek het een briljante keuze. Nu kan ik via mijn iPhone via een prompt even iets uitvoeren op de server of eventueel een service herstarten. Waar ik eerder met remote desktop verbinding moest maken met de server om het zo via Windows te klikken.

Het installeren ging niet zonder slag of stoot omdat ik er erg onbekend in ben. Dus hier komt een stappenplan. Omdat ik een Mac heb ga ik uit van de Mac.
Read more

Strong Viking Run – Brother

In 2012 en 2013 was ik druk bezig met obstacle runs. Lekker afzien en zorgen dat je fit genoeg bent om 6, 12, 18 kilometer te overleven. Dit jaar was het wat rustiger. Ik liep met Tessa, Roy en Brenda de 12 mijl van de Tough Mudder en verder eigenlijk helemaal niets.

Ik heb nog wel de Ultimate Cross-run gelopen, maar meer dan een leuk stuk hardlopen door de donkere duinen was het niet. Toen ging ik de Strong Viking Run, Brother editie doen met Petra. Een pittige run, hieronder zie je wat beelden. Het was weer top, net als de eerste Strong Viking Run in 2013.

Read more

Nieuw Pink Floyd album

tweet: Polly Samson
Niemand had het ooit nog verwacht,Pink Floyd - Endless rivermaar het gaat toch echt gebeuren: Pink Floyd brengt nog een album uit. Ik had het er met mijn ouders over en die konden het zich niet voorstellen omdat Richard Wright niet meer onder de bandleden is. Hij is op 65-jarige leeftijd overleden dankzij kanker. Toch wel en zoals je boven kan lezen noemt de vrouw van David Gilmour het album de zwanenzang van Rick Wright.

Sommige mensen maken de fout om aan Roger Waters (of zijn vrouw) te vragen of hij een nieuw album uit brengt. Ik snap wel dat hij gefrustreerd is omdat hij in 1985 opstapte en het pas op Live8 in 2005 weer voor kwam dat ze samen iets deden. Hier reageert Roger waters op Facebook op de vraag.
Read more

automensen.jpg

Begrip voor links-rijders

linksrijdendIk dacht niet dat ik het ooit zou gaan zeggen, maar ik snap mensen wel die links rijden.  Ja, het is behoorlijk controversieel en op z’n minst een onpopulaire uitspraak. Maar men heeft op heel veel plekken de links-rijder gecreëerd.

Eerst de frustratie
Ik rijd nu al aardig wat jaartjes op de motor en in de auto rond en ik heb aardig wat woon-werk-verkeer kilometers onder me door laten schieten. En ik heb mij ook groen en geel geërgerd aan mensen die standaard aan de linker vangrail zitten vast geplakt waardoor je ze, wettelijk gezien, niet in kunt halen. Nou zou het kunnen dat ik het dan niet zo nauw neem met rechts inhalen, maar dat hoor je me niet hier op internet bekennen. Frustrerend is het vooral op de A9 waar dit beeld meer gewoonte dan uitzondering is:

de rechterbaan Read more

Plastic-soep-Nijmeegse-Vierdaagse-PieterBas-Automatisering.jpg

Vissen redden

Vandaag las ik het boek ‘Vissen redden’ uit van Annelies Verbeke. Interessant, ongewoon, maar ook wat scherpe stukjes over de mens en vissen.

‘De wereldzeeën zijn de laatste grote wildernis, de enige nog bestaande grens van de mens op aarde, en misschien tegelijkertijd de laatste kans om te laten zien dat hij een rationeel wezen is.’

‘de steur er zeventien jaar over doet om geslachtsrijp te worden en dat de buik dan wordt opengesneden, de eierstokken leeggehaald. Het is een prehistorische vis – vreedzaam, passief, immens. Maar deze eitjes worden niets, ze wachten achter glas om te worden gegeten, ze zijn niet begonnen.’

En een voordracht op een red-de-vis-conventie;

‘Vinloze haaien bloeden dood op afgeschraapte bodems. Bijvangst raakt opgesloten achter scherpe muren. Schildpadden wikkelen zich in netten. Gif en dynamiet overvallen de rijkste koraalriffen. Er bestaat software om de laatste school tonijn op te sporen, maar er is geen methode om vis tot leven te wekken. De vernielingen reiken onpeilbaar diep. Maar de mens vist dieper, verder, meer. Vissers stemmen, vissen niet.

Leven is ontstaan in zee. De zeeën zijn bijna leeg. Dit is een afsluiter, een einde.’

Plastic soep

The Fat Duck

Toen vrienden besloten te trouwen in Engeland en ik samen met Tessa graag de Tough Mudder wilde lopen ontstond al snel bij mijn ouders om bij één van de beste restaurants van de wereld te eten. Het kreeg in 1998 de eerste ster, in 2001 de tweede ster en de laatste ster staat sinds 2004 op de naam van Heston Blumenthal en zijn witte en zwarte brigade. Blijkbaar is deze man een oude bekende van TV, maar dat had ik even gemist, voor mij was het een compleet nieuwe ervaring.

We kwamen binnen in een eenvoudig ogend gebouw.
house
Daar binnen staan een aantal tafeltjes en ze lijken allemaal bezet. We hebben een grote voor ons, voor 6 personen.

Read more

Lowlands 2014!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik er een beetje tegenop keek, ik weet niet waarom, het had misschien te maken met mijn relatie die over was of de  stroom van mensen die vlak voor het festival toch van het kaartje af wilde raken. Niemand had er echt zin in of zo? Toch eenmaal daar was het helemaal top :) Toch weer wat nieuwe dingen ontdekt.

Gepakt en bezakt
Read more

Floris wrak

Curaçao 2014

Ik ging twee weken geleden naar Curaçao om eens te kijken hoe het daar was, nooit was ik op het eiland geweest, dus ik was wel nieuwsgierig. Het ziet er heel anders uit dan Bonaire waar ik al twee keer een lekkere duik vakantie had. Het is Nederland, maar toc h niet Nederland, check deze video voor de zeer grappige uitleg:

En het was voor mij een mooie gelegenheid om de GoPro eens onder water te testen! Zie hier een compilatie van mijn vakantie.

Dit is een korte film over mijn vakantie op Curaçao. Langs de Noordkust met de krachtige golven, langs de Christoffelberg en zo naar de Aloe Vera plantage en de struisvogel farm en natuurlijk heel veel duiken!

Van iMovie naar FCPX

iMovie is dood, lang leve Final Cut Pro 10.1.2.

Er komt nog een blogje waarom ik voor Final Cut Pro X heb gekozen in plaats van iMovie. Maar gezien ik de keuze heb gemaakt moet ik van een iMovie library naar een FCPX library. Googlend kwam ik er niet helemaal tot ik bij dit filmpje kwam: Transfering an iMovie 10 project to Final Cut Pro X 10.1 Een man van weinig woorden. Ik kan dat ook vrij eenvoudig uitleggen met 1 plaatje:
iMovie export FCPX