Leren voor Microsoft examen: 70-417

Examen: 70-417 een upgrade examen en vat een aantal examens samen: 70-410: Installing and Configuring Windows Server, 70-411: Administering Windows Server 2012 en 70-412: Configuring Advanced Windows Server 2012 Services. De cursus hiervoor is de 20417A: Upgrading your skills to MCSA Windows Server 2012 en deze vijf dagen vatten eigenlijk de vijftien dagen samen die je in een ‘classroom environment’ zou doen voor die drie losse examens.

image.axd

Om mijn certificeringen weer een beetje bij te werken moet ik gaan leren. Alhoewel ik er wel goed in ben is het altijd lastig om mezelf er weer toe te zetten. Daarna zit ik meestal in de flow. Daarom maar even het ongenade met het aangename verenigen. Ik schrijf er gewoon iets over.

MCSA 2012

Windows Server 2012 Upgrade Jump Start

Gepresenteerd door: Rick Claus & Ed Liberman
Een goed begin is een YouTube playlist te kijken: Windows Server 2012 Upgrade Jump Start. Je kan het eventueel ook checken op Microsoft Virtual Academy, Dit is een show gemaakt voor Windows Server experts, het gaat redelijk snel en heeft behoorlijk wat demo’s en voorbeelden uit de praktijk. Een aanrader omdat het makkelijk is om mee genomen te worden door twee Microsoft Certified Trainers. Deze virtuele training duurt 9 uur en 20 minuten. Zelf verdelen ze dit over 2 dagen. Dit gaat om de technologie en niet persé om het halen van het examen. Alhoewel ze natuurlijk wel alles behandelen wat je op het examen krijgt.

Opvallende quotes van deze heren:

Roles are something that the server is actually doing. Feature is gives you extra functionality. – link

If you are more comfortable using the GUI. Set up your server, get everything done and then role back to just being server Core. – link

MSDN Technet: Channel 9

Gepresenteerd door Chris Rhodes & Brian Svidergol
Ook hier kan je relaxen achter een scherm en het je laten vertellen. Deze presentaties zijn meer gericht op het examen, het is “Exam Prep sessions”. Ze maken je dus klaar voor het examen.

MSDN Technet: Europe

Gepresenteerd door Brian Svidergol
Hetzelfde als hierboven, alleen nu voor Europa. Voor mijn gevoel betere slides. Zeker de 70-410.

Oefenen

Het heeft bij even geduurd voordat ik het examen haalde, het is alweer even geleden. Mijn grote probleem was het oefenen. Ik oefende niet genoeg en bepaalde logica die Microsoft verwacht kan je ontdekken door er mee te spelen, door er mee te oefenen. Gelukkig zijn er wat oplossingen om dit te doen.

  1. Bouw je eigen Hyper-V omgeving. Als je 1 Windows 10 computer hebt met een beetje geheugen kan je al twee servers virtueel draaien en het één en ander uitproberen. Hyper-V kan je eenvoudig aanzetten op Windows 10.
    Hoe je dat doet zie je hier; YouTube.
  2. Ga naar Technet Virtual Labs en start daar een lab-omgeving op. Je kan hier een tijdelijke omgeving opstarten met SQL Server, System Center, Azure en nog veel meer. Voor 70-410, 411 en 412 of 70-417 kan je dar goed uit de voeten door links ‘Windows Server’ open te klikken en daarna onder Windows server, Windows Server 2012R2 aan te vinken. Daar start je met je Windows Live of Microsoft (365) account een ingerichte omgeving en kan je gaan spelen.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply